Plastisch chirurg Maastricht

WIKIPEDIA

Plastisch chirurg Maastricht

Plastische chirurgie is een chirurgisch specialisme dat veelal geassocieerd wordt met het esthetisch en/of functioneel oogpunt aanpassen van het uiterlijk. Dit kan bestaan uit het herstellen van aangeboren of opgelopen verminkingen van het lichaam, maar ook uit cosmetische operaties zonder medische noodzaak.

Officieel heet het specialisme echter “plastische, reconstructieve- en handchirurgie”, en bestaat het vak uit veel meer dan alleen de esthetische chirurgie.

Tot de groep patiënten die reconstructieve chirurgie ondergaan, behoren zeer uiteenlopende patiënten. Het kan hierbij gaan om geboorteafwijkingen, ongelukken, maar ook mensen die door kanker of een andere ziekte een deel van hun lichaam hebben moeten inleveren. Aangeboren afwijkingen zoals een hazenlip (Schisis), aangeboren hand- of voetafwijkingen, maar ook zeer grote moedervlekken (de zogenaamde congenitale naevi) of vaat-afwijkingen als wijnvlekken en hemangiomen worden vaak door een “kinder-plastisch chirurg” geopereerd, iemand die zich speciaal op de aangeboren afwijkingen heeft toegelegd.

plastisch chirurg maastricht

Wat is een plastisch chirurg?

Een plastisch chirurg is een chirurgisch specialist die veelal geassocieerd wordt met het esthetisch en/of functioneel oogpunt aanpassen van het uiterlijk. Dit kan bestaan uit het herstellen van aangeboren of opgelopen verminkingen van het lichaam, maar ook uit cosmetische operaties zonder medische noodzaak.